Puikaus skonio ir intensyvaus gaivaus kvapo. Puikiai tinka sriubų, košių, salotų ir net raugintų kopūstų pagardinimui. Judros aliejus yra vienas iš seniausiai Lietuvoje spaudžiamų aliejų. Judros aliejaus didžiausia vertybė yra didelis naudingų nesočiųjų riebalinių rūgščių kiekis (apie 85%), iš kurių polinesočiosios riebiosios rūgštys Omega-3 sudaro apie 40 %, o Omega-6 apie 20 %.
Literatūroje teigiama, kad judrų aliejus mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Turi priešuždegiminių savybių. Skatina smegenų veiklą. Padeda palaikyti gerą kraujo sudėtį. Skatina kraujagyslių veiklą. Stiprina imuninę sistemą. Skatina sąnarių skysčių gamybą.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Sudėtis: šalto spaudimo judrų aliejus (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.
Žaliavos kilmės vieta: Lietuva
Mūsų svetainėje esanti informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.
Jurga Medzioniene –
Judru aliejus buvo vienas pirmuju, kuri pamegau. Gardinu, kaip Renatas patare, ne tik salotas, bet net ir karstas bulves, silke, uzkandzius.