Sausio mėnesio derliaus iš Rodo. Sala yra pietinėje šalies dalyje, tad pagal kalendorių derlius pakankamai vėlyvas, bet sodas išsiskiria vėsiu mikroklimatu požeminiais šaltiniais turtingame Ag. Sulάs slėnyje. Todėl vaisiai dar nebuvo pilnai sunokę ir jų aliejus pilnas gaivinančių žalių vaisinių aromatų. Puikiai tiks prie valgių, kuriuose jau dalyvauja citrina. Bei pavasario žalumynų, lengvų salotų, mocarelos tipo sūrio. Taip pat jūros gėrybių ir vidutiniškai švelnaus skonio žuvies.
Alyvuogių aliejus turtingas oleino rūgštimi – iki 81 proc. Oleinas – nesočioji riebalų rūgštis. Mityboje pakeičiant sočiuosius riebalus nesočiaisiais, ji gali sumažinti bendrą cholesterolio kiekį kraujyje. Moksliniai duomenys rodo, kad vartojant oleino rūgštį (23 gr arba 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus per dieną) galima sumažinti koronarinės širdies ligos atsiradimo riziką. Duomenys iš: Europos maisto saugos tarnyba (EU) 432/2012 ir JAV Maisto ir vaistų administracija (USA 2004).
Alyvuogių aliejuje taip pat gausu polifenolių, vitamino E, skvaleno, fitosterolių. Rūgštingumas – 0,48 proc.
Maistinė vertė (100 ml produkto):
Energinė vertė 3389kj / 824 kcal; riebalai 91,6 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 12,8 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudedamosios dalys: ypač tyras nefiltruotas alyvuogių aliejus. Galimos natūralios nuosėdos.
Kilmės šalis: Ag. Soulas, Rodo sala, Graikija
Atrinktas ir išpilstytas: Karveliškio dvaro ekspertų (Lietuva)
Laikyti vėsioje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Geriausias 6 mėnesiai nuo išpilstymo. Atidarius rekomenduojame suvartoti per 3-4 savaites.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.