Alyvuogių aliejaus polifenoliai yra natūralūs sveikatą saugantys antioksidantai. Jie prisideda saugodami kraujo lipidus nuo oksidacinio streso. Tai patvirtinta Europos maisto saugos tarnybos (Tarybos nutarimas (EU) 432/2012) ir skirta tik tam alyvuogių aliejui, kuriame hidroksitirozolio ir jo darinių (pavyzdžiui, oleuropeino komplekso ir tirozolio) yra mažiausiai tokiu santykiu: 5 mg/20 g alyvuogių aliejaus.
Rekomenduojama: sveiką gyvenseną papildyti pusantro sriubos šaukšto (20 g) Rinktinio aliejaus per dieną.
Alyvuogių aliejus turtingas oleino rūgštimi – iki 81 proc. Oleinas – nesočioji riebalų rūgštis. Mityboje pakeičiant sočiuosius riebalus nesočiaisiais, ji gali sumažinti bendrą cholesterolio kiekį kraujyje. Moksliniai duomenys rodo, kad vartojant oleino rūgštį (23 gr arba 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus per dieną) galima sumažinti koronarinės širdies ligos atsiradimo riziką. Duomenys iš: Europos maisto saugos tarnyba (EU) 432/2012 ir JAV Maisto ir vaistų administracija (USA 2004).
Alyvuogių aliejuje taip pat gausu vitamino E, skvaleno, fitosterolių.
Maistinė vertė (100 ml produkto):
Energinė vertė 3389kj / 824 kcal; riebalai 91,6 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 12,8 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudedamosios dalys: ypač tyras alyvuogių aliejus.
Kilmės šalis: Soroni, Rodo sala, Graikija
Atrinktas ir išpilstytas: Karveliškio dvaro ekspertų (Lietuva)
Laikyti vėsioje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Geriausias 12 mėnesių nuo išpilstymo. Atidarius rekomenduojame suvartoti per 4-6 savaites.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.