Švelnų garstyčių skonį turintis aliejus. Puikiai tinkantis padažų, naminio majonezo gamybai, mėsos marinavimui, salotų, troškinių bei sriubų pagardinimui. Aliejuje gausu A, D, E, P, K ir B grupės vitaminų.
Garstyčių aliejus pasižymi šildančioms savybėms ir gali būti naudojamas įtrinti skaudamus sąnarius ar raumenis. Aliejus gali būti naudojamas masažams (geriausia maišant su kitais aliejais). Dėl turimo šildančio poveikio ypač tinka žmonėms, kuriems šąla galūnės. Atpalaiduoja įsitempusius raumenis.
Literatūroje teigiama, kad garstyčių aliejus tinka kontruoliuoti astmos priepuolius, sinusitą, įmasažuojant aliejų krūtinės srityje ar nosies ertmėse.
Prieš tepant ant odos, patartina įsitikinti, ar nesate alergišas, taip pat tepti tik ant sveikos odos, nes gali graužti.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Energinė vertė 3700 kj / 900 kcal; riebalai 100 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 6,2 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 61,2 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 32,6 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudėtis: šalto spaudimo garstyčių aliejus (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.
Žaliavos kilmės vieta: Lietuva
Mūsų svetainėje esanti informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.