Švelnaus skonio. Turi mažiausiai sočiųjų riebalų iš visų aliejaus rūšių. Turi tiek omega-6, tiek omega-3 riebalų rūgščių (santykis 3:1). Šis aliejus yra natūralus vitaminų A, E, D šaltinis.
Literatūroje teigiama, kad rapsų aliejuje esantys vitaminai ir Omega 3 polinesočiosios riebalų rūgštys neleidžia atsirasti arba šalina jau atsiradusius kraujotakos pažeidimus, saugo organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, gerina medžiagų apykaitą, stiprina regėjimą ir organizmo imunitetą, reguliuoja kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį kraujyje, ,turi didelį antivėžinį poveikį.
Dėl švelnaus skonio tinka skaninti visus maisto produktus, užlašinus keletą lašų ant duonos, galima naudoti vietoj sviesto.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Energinė vertė 3760 kj / 900 kcal; riebalai 100 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 8 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 61 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 31 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudėtis: šalto spaudimo rapsų aliejus (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.
Žaliavos kilmės vieta: Lietuva
Mūsų svetainėje esanti informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.