Aliejus spaudžiamas iš išvalytų skrudintų saulėgrąžų sėklų. Aliejus yra geltonos spalvos ir sodraus, kepintų saulėgrąžų skonio. Labai kvapnus.
Šaltojo spaudimo skrudintų saulėgrąžų aliejuje nėra cholesterolio, gausu fosfolipidų, polinesočiųjų riebiųjų rūgščių: palmitino, stearino, arachino, linoleno, oleino, linolio, vitaminų ir mineralų. Dėl gero skonio tinkamas kasdienei mitybai – salotų, košių ar kitų patiekalų pagardinimui.
Puikiai tinka kaip pagardas, kai norisi suteikti pikantiško skonio salotoms ar sriuboms.
Skrudintų saulėgrąžų aliejaus nerekomenduojama naudoti kepimui.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Energinė vertė 3699 kj / 899 kcal; riebalai 100 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 6,2 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 90,2 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 3,6 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudėtis: šalto spaudimo skrudintų saulėgrąžų aliejus (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.
Žaliavos kilmės vieta: ES
Mūsų svetainėje esanti informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.