Skrudintų sezamų aliejus spaudžiamas iš skrudintų sezamų sėklų. Aliejus yra tamsiai geltonos spalvos ir sodraus, subtilaus kepintų sezamų skonio. Labai kvapnus.
Aliejaus sudėtyje taip pat nemažai mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitaminų. Šis aliejus ypač populiarus azijiečių virtuvėje, kur naudojamas maisto aromatui ir skoniui paryškinti.
Šiuo aliejumi gardinami ryžių, makaronų patiekalai, sriubos, omletai, salotų užpilai, gaminami marinatai mėsai ir žuviai. Skrudintų sezamų aliejumi rekomenduojame pagardinti ir jums įprastus patiekalus, taip jiems suteiksite ne tik naują skonį, bet ir praturtinsite naudingomis medžiagomis.
Skrudintų sezamų aliejaus nerekomenduojama naudoti kepimui.
Maistinė vertė (100 g produkto):
Energinė vertė 3441 kj / 837 kcal; riebalai 93 g ( iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 15 g, mononesočiųjų riebalų rūgščių 40 g, polinesočiųjų riebalų rūgščių 38 g), baltymai 0 g, angliavandeniai 0 g.
Sudėtis: šalto spaudimo skrudintų sezamų aliejus (nefiltruotas, nerafinuotas). Galimos nuosėdos.
Žaliavos kilmės vieta: Indija
Mūsų svetainėje esanti informacija yra pažintinio pobūdžio. Norėdami vartoti aliejų gydomaisiais tikslais, pasitarkite su gydytoju.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.